welofniettherapie 

 
kennis

Happy Life

happy live

Hoe HAPPY ben jij?
Verbaast het jou ook zo dat de ene persoon gelukkig lijkt en de ander permanent ontevreden? Geluk is een kunst. En elke kunst is te leren. Over de sleutels naar geluk en succes heb ik het boek Happy Life geschreven. De ideeën die erin staan, kun je gebruiken voor jouw eigen weg naar een mooi leven.

Button happy life 14 06Geluk is de oorzaak, niet het gevolg
Natuurlijk is geluk gedeeltelijk afhankelijk van de omstandigheden in je leven. Het is moeilijk gelukkig te zijn als belangrijke dingen in je leven, zoals relaties, werk, inkomen of gezondheid niet lopen zoals je wilt. Toch is geluk niet iets dat je krijgt, nadat je alles wat je wilde voor elkaar hebt gekregen. Koppel je geluk los van je resultaten. De beslissing om gelukkig te zijn, maakt je gelukkig. Het is meer een gevoel in het nu, dan het resultaat van iets. Geluk is zijn, niet hebben. Waarom zijn er anders gelukkige mensen die niet veel hebben? En ongelukkige mensen die rijk zijn?

Geluk is een beslissing
Besluit vanaf vandaag gelukkig te zijn en elke dag actief te werken aan wat jou gelukkig maakt. Of je het nu realiseert of niet, gelukkig zijn is een beslissing die je bewust of onbewust neemt. Er gebeurt iets en je zegt tegen jezelf: ‘Dit betekent dat ik gelukkig ben.’ Of: ‘Dit maakt dat ik me ongelukkig voel.’ Dat zijn toch beslissingen die je zelf neemt? Als je het gevoel hebt dat je geen keuze hebt, ga je voorbij aan de kracht die ieder mens in zich heeft. Bovendien leg je dan de verantwoordelijkheid voor je geluk buiten jezelf. Als jij beslist, ondanks de situatie, gelukkig te zijn, dan bent jij dat. Punt uit. Net zoals je beslist wel of niet vrolijk, dankbaar, tevreden, positief of blij te zijn.

Geluk is nu, niet later
Geluk is in dit moment. Je bent nu gelukkig. Of niet. Je hoeft niet te wachten totdat er iets gebeurt dat je gelukkig gaat maken. Stel dat het pas over een jaar gebeurt, of later. Wil je dan in de tussentijd ongelukkig zijn? Niets is de moeite waard om je geluk voor op te offeren. Niets! Besluit om nu, op dit moment gelukkig te zijn.

Geluk is tevreden zijn met wat je hebt
Volwassenen hebben vaak het vermogen verloren gelukkig te zijn met iets kleins. Geef een kind een vel papier en een paar stiften en het is gelukkig. Volwassen denken vaak dat ze veel nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn, zoals meer inkomen, meer tijd voor zichzelf, minder stress en meer vakantie. Een kind heeft het vermogen blij te zijn met wat er op dat moment voorhanden is. Daardoor is het vaker gelukkig. Als je focust op wat er ontbreekt, is het moeilijk een gevoel van geluk te creëren. Dankbaar zijn voor wat je wél hebt, is een grote stap op weg naar geluk. En er zijn veel dingen in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn. Heb je een dak boven je hoofd en elke dag een maaltijd? Dat is al meer dan veel anderen hebben.

Geluk is het resultaat van het richten van je aandacht
Hoe voelt het als je je richt op dingen waarvoor je dankbaar bent? Grote kans dat je een gevoel van geluk creëert. Je kunt je aandacht ook richten op alles wat er ontbreekt. Hoe voel je je dan? Juist, waarschijnlijk niet erg gelukkig. Je gedachten richten op zaken die je ongelukkig maken, helpen je absoluut niet vooruit. Richt je aandacht op wat wél goed gaat en waar je dankbaar voor bent. En wat krijg je? Een gevoel van geluk. Het enige wat je hoeft te doen is dat gevoel regelmatig herhalen!

Geluk komt van binnenuit
Alleen jij weet wat je gelukkig maakt en welk leven jij voor jezelf wenst. Geluk is het volgen van je eigen pad en niet dat van anderen. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je weet wat je wilt, hoe makkelijker het is om gelukkig te zijn. Zelfkennis ontwikkelen kost veel tijd, maar is de beste weg die je kunt bewandelen voor een gelukkig leven. Wat wil je? Hoe ziet je ideale leven eruit? Als je dat (nog) niet weet, hoe kun je daar dan achter komen? Nog een belangrijke voorwaarde voor het creëren van geluk is jezelf accepteren zoals je bent, met al je goede en minder goede eigenschappen. Je bent wie je bent, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt groeien. Zelfacceptatie betekent alleen dat je niet vasthoudt aan een perfectionistisch ideaalbeeld van jezelf.

Geluk is geven en delen
Met het geven en delen van aandacht, tijd, ideeën en energie geef je jezelf een signaal dat je tevreden bent. Door anderen mensen gelukkig te maken en je geluk te delen, laat je zien dat er voldoende geluk in je is. Door alleen bezig te zijn met je eigen geluk word je niet gelukkig. Dat lijkt een paradox, maar het klopt wel. Als je je tijdelijk niet gelukkig voelt, richt dan je aandacht op een ander. Daardoor vergeet je je eigen zorgen en dat verhoogt weer je geluksgevoel.

Wist je dat wij regelmatig praatlezingen geven of meer gelukkig leven klik hier voor meer informatie

Boek Happy Life
Er zijn nog veel meer inzichten over persoonlijk geluk en succes. Heb je het gevoel dat er iets ontbreekt aan jouw geluk? En wil je je uitdaging op korte termijn oplossen? Volg dan de coachingstraining met het boek Happy Life, een doe-, lees- en werkboek. Deze snelle en effectieve training maakt geluk en succes haalbaar voor iedereen. Met behulp van het boek leer je stap voor stap hoe je prettiger kunt leven. Zet vandaag nog de eerste stap en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback