welofniettherapie 

 
kennis

Wie zijn wij

Wie-zijn-Wij

Balans is in 1991 gestart door initiatiefnemer Freerk Offeringa. Deze is breed geschoold en ervaren in cliëntgerichte- en gedragstherapie en diverse andere psychologische stromingen zoals NLP, gesprekstherapie, relatiecounseling, mindfulness en hypnotherapie. Hij heeft een ruime ervaring zowel in de particuliere geestelijke gezondheidszorg als in het bedrijfsleven.

De praktijk is destijds opgestart met het idee om mensen te behandelen in een vrijere setting. De praktijk werkt dan ook onafhankelijk van verzekeraars en is daardoor niet verplicht om standaard procedures en standaard behandelprotocollen toe te passen. Daardoor kan de praktijk maatwerk leveren.

Balans is groot geworden door klein te blijven. Dat betekent dat wij altijd zo dichtbij mogelijk bij de cliënt willen staan, letterlijk en figuurlijk. Wij scheppen een enorm plezier in elke keer juist weer díe werkvorm te vinden die aansluit bij wat de cliënt nodig heeft in zijn ontwikkelings- en persoonlijke groeitraject en zoeken daarbij het niet-alledaagse op. Want nieuwe ingangen leiden vaak tot verrassende wendingen en resultaten. En maken het coach- en therapietraject extra uitdagend.

Balans plaagt, prikkelt en daagt graag uit en is direct in haar communicatie, doen en laten. Dat is voor cliënt soms even wennen, maar als je daar eenmaal van hebt geproefd, wil je niet meer anders…. is onze ervaring.

Wij kiezen voor actieve en speelse werkvormen die een uitdaging vormen. Activiteiten die de mens de gelegenheid bieden om nieuwe en positieve ervaringen op te doen en te oefenen met ander gedrag. Activiteiten die per definitie een beroep doen op het zelfsturend vermogen van de mens. En waar ruimte is voor plezier. Want serieuze onderwerpen mogen wat ons betreft best op een speelse wijze worden benaderd.

Freek-wie-zijn-wijFreerk Offeringa
Nu na 25 jaar ben ik nog steeds bevlogen bezig met mijn vak. Ik werk in een huiselijke en kleinschalige setting en zet verschillende behandelmethoden in zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte- en cliëntgerichte therapie, coaching en gesprekstherapie om zo goed mogelijk bij jou en je klachten aan te kunnen sluiten en zo een behandeling op maat aan te bieden. Ik streef naar korte lijnen met verwijzers en een goede bereikbaarheid voor cliënten. Mijn cliënten geef ik graag alle aandacht en betrokkenheid en ook de ruimte om af en toe eens af te dwalen. Want ook dat is belangrijk!

Mijn werkstijl is ontegenzeggelijk praktisch, rechtdoorzee en met gezond verstand en een gezonde dosis creativiteit en humor. Ik vind het belangrijk om doelgericht en vanuit een positieve invalshoek aan de slag te gaan.

 

 

Mijn werk is dankbaarheid
Wat ik doe is bijzonder. Mijn cliënten zijn unieke mooie mensen, met bijzondere levensverhalen en achtergronden. Ik kom vaak binnen op een moment dat iemand zijn leven niet in balans is. In dat moment mag ik meeluisteren, meedenken en ik mag iemand helpen in zijn leven, persoonlijke groei en ontwikkeling. Daar ben ik en blijf ik dankbaar voor.

Samen staan we sterk
Binnen onze praktijk zijn meerdere therapeuten werkzaam, vanuit verschillende therapeutische disciplines. Wij vullen elkaar goed aan en hebben een nauwe samenwerking, waardoor wij een goed team vormen. Op deze manier is de cliënt verzekerd van een goede begeleiding tijdens het herstel van de klacht en/of levensvragen.

Bakje koffie of thee doen?
Voor ons is het belangrijk om authentiek te zijn zowel in ons werk en privéleven. Even belangrijk zijn voor ons: liefde, empathie, respect, enthousiasme, humor en vrijheid. Mocht je nog vragen hebben over ons of  onze werkwijze, dan nodigen wij je graag uit voor een bakje koffie of thee en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback