welofniettherapie 

 
kennis

Liefdesbang: de liefdeskiller voor elke relatie

liefdesbang

Als mens worden we gedreven door de behoefte aan liefde. We willen beminnen en bemind worden. Voor de een is liefde dichtbij, voor de ander ver weg en voor weer anderen lijkt liefde onbereikbaar. Als we ons hart niet kunnen openen voor de liefde, is dat niet zomaar. Ergens onderweg zijn we gewond geraakt, is de dood ons hart binnengevallen, heeft verlies onmiskenbare sporen achtergelaten, zijn onze dromen verdrongen door zielenpijn en zoeken we enkel nog houvast bij onze fantasieën over de liefde. We hebben manieren aangeleerd om deze schrale realiteit te verzachten en onze gevoelens van verlangen en gemis te verbergen. In geen enkel ander gebied kunnen we zo gewond raken als in het gebied van de liefde. We zijn liefdesbang geworden en hebben een dans aangeleerd die ons eerder afhoudt van de liefde dan ons er dichter bij brengt. In deze dans zijn we ons zelf verloren en hoe groot ons verlangen ook is om de liefde te bereiken, om de dans te veranderen moeten we beginnen bij onze eigen passen.

Hoe beschikbaar ben jij voor de liefde?
Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. In de consulten over 'Liefdesbang' wordt uitgelegd dat dit alles met verlatings- en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Een aanrader voor mensen die de ene na de andere relatie zien stranden en het beeld hebben dat dit type onderliggende angsten meespeelt. Liefdesbang is er voor iedereen.

Hoe gelukkig te zijn in de liefde?
Bij het aangaan van een liefdescontact begint het spel van aantrekken en afstoten, de ‘liefdesdans’ genoemd. Het conflict tussen ‘samen’ en ‘apart’ geeft een spanningsveld tussen verlangen naar nabijheid en het behoud van onafhankelijkheid. Als je dit type patronen keer op keer terug ziet in nieuwe relaties, kun je er niet meer omheen dat je er zelf iets mee zult moeten doen om gelukkiger te worden in de liefde.

Toepassing en uitwerking in de praktijk
De consulten worden gegeven aan de hand van het boek ‘Liefdesbang’. Dit boek is niet alleen voor singles maar voor iedereen die in zijn of haar relatie worstelt met de balans tussen vrijheid en verbinding. Het is een oplossingsgericht boek die behalve inzichten en tips veel authentieke verhalen uit de praktijk bevat. De begeleidende consulten verdiepen de inhoud van het boek en zorgen ervoor dat het aansluiting vindt bij je persoonlijke situatie. Het laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.

Als er één boek is dat je kan helpen gelukkiger te worden in de liefde, dan is dit het!
De auteur komt uit de spirituele hoek en dat lees je terug in de verklaring waar bindingsangst en verlatingsangst volgens haar vandaan komen. Waar het echt om gaat is of dit boek je raakt en daardoor aanzet tot ander, nieuw gedrag. Het gaat er uiteindelijk om dat je daardoor gelukkiger wordt in de liefde. Als er één boek is dat je daarbij zou kunnen helpen, dan is het dit boek. Samen met dit boek gaan we aan de slag om samen in coachingsgesprekken te ontdekken hoe dit voor jou van toepassing is in je dagelijkse leven. Juist de toevoeging van de coachingsgesprekken geven een extra meerwaarde omdat het wordt toegesneden op je eigen persoonlijke situatie.

Herken jij jezelf in bindingsangst of verlatingsangst? Wacht dan niet langer. Of je nu in een relatie zit of single bent, man of vrouw. Zet die stap in liefde terug naar jezelf en maak een afspraak.

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback