welofniettherapie 

 
kennis

Levenscoaching

levenscoaching

Ieder mens komt in zijn of haar leven situaties of perioden tegen waarin je het leven als moeilijk of zwaar ervaart, waar je klem loopt in bepaalde zaken. Of waar je moeite hebt om pijn of verlies te verwerken. Levenscoaching kan hierop  en op andere levenszaken antwoord geven.

De vraag naar hulp bij levensvragen is sterk groeiende en zal de komende tijd ook niet verminderen. Dit komt omdat veel mensen het gevoel hebben dat hun leven niet gaan zoals ze graag zelf zouden willen. Ze hebben vaak het gevoel dat ze iets missen in hun leven maar weten dan vaak niet precies wat ze missen. Want je ontmoet op je levenspad dus soms moeilijkheden, vragen en twijfels waar je alleen niet uit komt en een helpende hand bij nodig hebt. Van een deskundig en betrokken buitenstaander die naast je gaat staan.

button-video-levenscoaching

Wat doet levenscoaching voor jou
Levenscoaching ondersteunt de cliënt in het vergroten van talenten, het versterken van zelfvertrouwen en in het vlotter bereiken van doelen. De begeleiding is vooral gericht op beter communiceren, motivatie, je eigen sterktes en zwaktes leren kennen en zelfontplooiing in het algemeen. De levenscoach analyseert mee waar de cliënt tegenaan loopt en in gesprek wordt er samen gezocht naar nieuwe manieren en mogelijkheden om situaties aan te gaan. Levenscoaching gaat voor jou niet de volledige levensweg uitstippelen. Dat mag je zelf doen. Wat wij doen is je uitnodigen om in je eigen levensspiegel te kijken. Durf hierbij kritisch naar jezelf te kijken. Ervaar je een bepaalde onbalans in je leven? Wat zegt dat over jou? Hoe kun je deze koppelen aan wat je in je dagelijkse leven denkt, doet en ervaart?

Samen gaan we een proces aan waarbij je enerzijds persoonlijke inzichten opdoet en anderzijds leert om zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Ook kun je gaan oefenen met nieuwe keuzes en nieuw gedrag. Het traject kan afgesloten worden wanneer je voldoende bagage hebt om zelfstandig verder te gaan.

Traject levenscoaching
Een traject van levenscoaching begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We gaan dan samen kijken naar je hulpvraag, wensen, behoeften en/of verwachtingen en kijken waar jij verandering in kunt brengen. Daarna start met het coachingstraject. Zo een traject ligt gemiddeld tussen de 5 en 10 bijeenkomsten van gemiddeld 1 tot 1,5 uur. De begeleiding heeft gaat uit van een aantal vaste kaders, maar de specifieke inhoud verschilt per persoon, iedereen is namelijk uniek.

Dus als je meer inzicht wilt in jezelf en wilt stilstaan bij je wensen, dromen en verlangens, je relatie, het maken van keuzes of wat je nu ook maar bezighoudt in je leven. Of als je gewoon een advies wilt voor de volgende stap in je leven. Of als je gewoon eens een uurtje 100% aandacht en een écht luisterend oor wilt. Je bent van harte welkom!

Wil je weer gaan leven vanuit jouw kracht, stappen zetten in je levensontwikkeling en je probleemvraag eens vrijblijvend met ons bespreken? Wacht dan niet langer  en vraag het kennismakingsgesprek dan nu aan.

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback