welofniettherapie 

 
kennis

Relatiecoaching

relatiecoaching

In iedere relatie komen er wel eens problemen voor, zijn er spanningen. Een relatie is niet enkel rozengeur en maneschijn. Zeker in de drukke maatschappij waarin wij leven maken we niet altijd genoeg tijd en aandacht voor elkaar vrij. Dit kan als gevolg hebben dat je uit elkaar groeit, dat je niet meer genoeg met elkaar communiceert. Het hebben van relatieproblemen is één van de meest voorkomende redenen om in therapie te gaan. Dit is niet zo vreemd, relatieproblemen hebben invloed op het functioneren van het individu, het werk, de relatie en op het gezin.

button-video-relatiecoachingWanneer schakel je de hulp van een relatiecoach? Als je het gevoel hebt er niet meer samen uit te komen. Als je het gevoel heb dat je in dezelfde cirkel draait. Het is niet zo dat je relatie slecht hoeft te zijn om hulp in te schakelen. Mijn ervaring is dat mensen vaak te lang wachten met het zoeken van hulp. Problemen kunnen dan al te ver geëscaleerd zijn, Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp.

Relatiecoaching
Relatiecoaching om vanuit wederzijds respect inzicht te krijgen in de interactie met elkaar, onderlinge communicatie te stimuleren en herstellen om zo de relatie weer op de rails te krijgen. Relatiecoaching kan verhelderend, bemiddelend en ook zeer confronterend zijn. Patronen die in de loop der tijd zijn ontstaan, kunnen jullie samen doorbreken en veranderen. Wij helpen jullie om elkaar weer te verstaan en uiteindelijk weer om met elkaar te spreken en om de communicatie weer zuiver te krijgen.

Relatiecoaching voor jouw relatieproblemen
Relatiecoaching is voor een ieder die helderheid wil creëren binnen de relatie. Wil jij onderzoeken hoe de huidige problemen jullie leven beïnvloedt en op welke manier er gewerkt kan gaan worden aan de onderlinge communicatie? Wij helpen jou deze relatieproblemen te onderzoeken. Ook wordt een ieder gestimuleerd vooral naar zijn of haar eigen aandeel in de situatie te kijken. Zo komt alles aan bod in deze relatiecoaching.

Relatiecoaching helpt jullie om die negatieve patronen te doorbreken én de basis van je relatie te herstellen. Je gaat allereerst ontdekken waarom je relatie vastloopt. En dan ga je leren wat je moet doen om de verbondenheid terug te brengen in de relatie. Dat kan écht! Al is het best een pittige klus om “weer in elkaars hart te leren kijken”. Maar zeker meer dan de moeite waard!

De gespreksmomenten zijn er om je te helpen meer inzicht te krijgen, te begrijpen wat er tussen jullie gebeurt waardoor het misgaat. En natuurlijk krijg je handvatten om de situatie te veranderen. Je zult jezelf, je partner en jullie relatiepatronen veel beter kunnen begrijpen. En dat voelt als een geweldige opluchting!

Relatietraining Verdiepend SamenZijn
Binnen Balans wordt er naast de individuele gesprekken gewerkt met een speciaal hiervoor geschreven werkboek, wat is afgestemd de communicatie, gedragspatronen, sleur in de relatie en meer begrip voor én inlevingsvermogen en het dagelijkse samenleven met je partner op alle relatiegebieden. Deze unieke relatietraining geeft je een andere kijk op je relatie en partner(schap). Ook als je (nog) geen problemen hebt is het een gezonde uitdaging om met deze training een nieuwe impuls te geven aan jullie relatie. Want uiteindelijk wil iedereen verdiepend samenzijn in de relatie.

Het is een fijn gevoel als je weer in gesprek bent met je partner, als je je weer durft open te stellen en samen jullie relatie weer plezierig maakt. In de tussenperiode zijn wij als je vragen hebt of even vastloopt. Het resultaat is dat je weer open durft te zijn, dat je ontvankelijk kunt zijn en dat je samen in staat bent een liefdevolle relatie te creëren.

De relatietraining bestaat uit 10 begeleidende coachingsgesprekken van 60 minuten. De kosten voor deze RelatieTraining zijn afhankelijk van de gezamenlijke inkomsten. Vooraf vindt er een uitgebreide partner- en persoonlijke analyse plaats. Deze geeft een goed inzicht in jou als persoon, maar ook hoe de relatie er nu voor staat.

Werkwijze
Het eerste gesprek vindt plaats met beide partners. Daarna spreken wij de partners een aantal keren apart. Dit omdat ieder zijn eigen persoonlijke bagage meeneemt en daardoor niet altijd even relatieproof is.  Vervolgens wordt er aan de hand van een vragenlijst een partneranalyse gemaakt. Deze vormt de basis om inzicht en richting te geven van hoe de relatie ervoor staat.

Komen jullie er samen niet meer uit? Wij zijn benieuwd naar jullie verhaal en wil jullie graag helpen. Maak vandaag nog een vrijblijvende kennismakingsafspraak, dat kan zowel overdag als in de avonduren.

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback