welofniettherapie 

 
kennis

Tienercoaching

tienercoaching

Hallo tiener, jij daar?
Heb je moeite met plannen, maak je veel ruzie, ben je onzeker, heb je een eetprobleem, heb je geen vrienden, word je gepest, heb je veel schooldruk, lijd je onder groepsdruk, gaan je ouders scheiden, durf je geen grenzen aan te geven, durf je geen nee te zeggen of juist geen ja, ben je verliefd, voel je je niet gehoord, pieker je veel, slaap je slecht, heb je faalangst, voel je je alleen, heb je een geheim, of wat het ook is, bij ons kun je je verhaal kwijt.

button-video-tienercoachingGesprekken met je ouders eindigen vaak met ruzies, stampvoetend door het huis gaan en vraagtekens over van alles en nog wat. Vooral vraagtekens… Het lijkt wel of er een bord op je voorhoofd staat met de tekst ‘wegens verbouwing tijdelijk gesloten’! Iedereen die zo’n bord ziet, weet dat hij daar omheen moet lopen of er rekening mee moet houden. Er gebeurt van alles in je en je snapt er geen biet van. Je bent als tiener sterk gericht op jezelf en terecht. En dat kan knap lastig en vervelend zijn. Hoe ga jij met zo’n verbouwing om? Nou?...

Welkom in alles, of het nu gaat om vragen op familiegebied, over verliefdheid, relaties, je studiekeuze, werk, geloof, over zelfvertrouwen, je eigen ontwikkeling, alle vragen die je hebt kun je inbrengen. Alles wat je ons vertelt valt onder het beroepsgeheim, wij vertellen het aan niemand.

 Herken je dit?

-        Voel je je wel eens verdrietig of zelfs een beetje depressief?
-        Ben je onzeker, weet je niet meer zo goed wie je wilt zijn of wat je wilt doen?
-        Gebeurt er veel in je leven en wil je daar even met iemand anders over praten, die naar je luistert en je begrijpt?
-        Heb je last van faalangst, pesten, echtscheiding, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld, moeilijkheden op school, ben je heel gevoelig, slaapproblemen en/of nachtmerries?
-        Kun je je gevoelens onvoldoende uiten, moeilijk omgaan met ziekte of contact met anderen?
-        Of… weet je het gewoon even niet!

Perfectie van imperfectie
Ons coachingsprogramma is gericht op tieners, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, met name op pubers en adolescenten. Je bent bij ons perfect, precies zoals je bent, dat maakt je mooi en uniek. Of je nu lang, klein, dik, dun, rond, hoekig, slank, pukkelig, gladjes, onzeker, zeker, populair, jongen, meisje of transgender bent en welke geloofsovertuiging of culturele achtergrond je ook hebt, bij ons ben je meer dan welkom!

Wij willen wil jou graag helpen en je een luisterend oor, respect, vertrouwen, duidelijkheid en gezelligheid bieden. Samen gaan we op zoek naar de dingen waar jij blij van wordt! J

Onze gesprekken duren niet lang en helpen je om te worden wie je écht bent en daardoor voel je je beter in je vel. We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarna volgt er een intakegesprek waarin jouw hulpvraag gaan ontdekken. Van daaruit gaan we werken aan het gestelde doel door samen naar wegen te zoeken die passen bij jou en die goed toepasbaar zijn. We plannen 5-8 sessies in en kijken dan verder of er verdere begeleiding nodig is of dat we de coaching kunnen afsluiten. De sessies zijn zonder de ouders.

Voel je vrij om ons te bellen voor vragen of een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag en wij kijken er naar uit je te ontmoeten.

Het is ook mogelijk om eerst met één of beide ouders te komen. We kunnen dan bespreken wat er nodig is en afspraken maken over het vervolg.

Voor de ouders…
Balans is er voor iedereen, maar tienercoaching speelt in op specifieke behoefte van tieners.

Zitten jullie als ouders met je handen in het haar? Weet je niet goed meer hoe je het beste met je tiener omgaat? Wil je graag in gesprek kunnen blijven in plaats van te verzeilen in ruzie? Lijkt je kind erg veranderd? Dit en andere problemen zijn heel herkenbaar. Het is niet altijd gemakkelijk om een oplossing te vinden, om rustig met elkaar te praten, om er te kunnen zijn voor je tienerzoon of -dochter.

De tienerjaren en met nadruk de puberteit zijn een zeer belangrijke fase in het leven van je kind. Hij of zij ontwikkelt zich van kind naar tiener, van adolescent naar jong volwassene. Een ontwikkeling die grote veranderingen met zich meebrengt, voor hem of haar zelf, maar ook voor jou als ouder. De persoonlijke ontwikkeling van jouw kind is van het grootste belang; weten wat hij/zij voelt, denkt, wil, kan. Dit brengt hem/haar naar de volgende fase, het zelfstandig verder kunnen gaan als persoon.

Soms loopt een tiener en/of puber, met bepaalde (sociaal-emotionele) dilemma’s rond waar hij/zij alleen niet uit komt en hulp bij nodig heeft. Als ouder kun je die niet altijd bieden, dat is soms gewoon zo en dat is ook niet erg. Je hoeft het niet alleen te doen, je kunt om hulp vragen. Wij kunnen je tiener helpen op het psychosociale vlak bij het samen vinden van een oplossing. Je kind heeft een actieve rol in het vinden van een eigen oplossing, hij/zij denkt mee, voelt mee, met bewustwording en zelfredzaamheid als gevolg.

Belangrijk om te weten, is dat op voorhand wij niet kunnen vertellen hoe lang het traject in totaal zal duren. Dit hangt af van de hulpvraag en hoe jouw kind er zelf in staat. Ook kan de hulpvraag die wellicht deels door jou gevormd is, anders zijn dan van je kind. Daarom is “veiligheid” van groot belang, het op zijn/haar gemak voelen bij ons. Tijdens de kennismaking zal gekeken worden of er een “goede klik” is. Wanneer je kind er voor kiest bij ons te komen, zal er een intakeformulier ingevuld worden en zullen wij, jouw kind en wij, die tijdens het intakegesprek verder bespreken.

Het contact en de betrokkenheid met de ouder is een pré, In de meeste situaties is een circulaire gesprek met de ouder(s) gewenst. Echter, zodra wij in een gesprekstraject zijn met jouw tiener, blijft alles vertrouwelijk tussen de tiener en ons.

Wij maken gebruik van verschillende methodieken en gespreksvormen, waarbij wij ons aanpassen aan de concrete situatie, met als doel dat alle partijen gehoord en gezien worden. Zo zoeken we samen een weg terug naar elkaar, zodat jullie zelf als gezin verder kunnen, door anders met elkaar om te gaan. Wij hebben vele jaren ervaring in het begeleiden van jongeren en hun gezinnen.

Met deze persoonlijke training & gesprekssessies geef je je kind in deze onzekere tijd een steuntje in de rug zodat hij/zij meer zelfvertrouwen krijgt.

Balans Praktijk voor LevensCoaching, Mindfulness en Gesprekstherapie
Wegen naar Persoonlijke Groei!

Balans is een onafhankelijke en cliëntgerichte coachingspraktijk met ervaren psychologen, coaches, trainers en adviseurs. Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de dagelijkse praktijk. Wij werken altijd met een combinatie van theorie, praat- en doe activiteiten. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn om blijvende veranderingen te creëren. Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen. NIETS blijft zoals het is, ALLES verandert!

feedback
feedback
feedback
feedback
feedback
feedback